Rode wijn bij vis

09 dec., 2019

Onverwacht lekker

Weliswaar is rode wijn bij vis geen alledaagse tafelgenoot, maar als we het in een ter zake kundig restaurant krijgen voorgeschoteld door een sommelier die wil laten zien hoe zeer hij op de hoogte is, dan schrikken we er niet meer van.

Een licht gekoelde pinot noir of gamay bij een om en om gebakken tonijn met fiks wat peper. Een jonge, houtvrije tempranillo als voornoemde zeebiefstuk een grillruitje heeft gekregen plus een tomatensalsa on the side. Net als bij zalm van de grill of de BBQ. Of een dolcetto bij een moot zwaardvis met paddenstoelengarnituur. Laat maar komen.

Rode wijntips voor bij vis

Andere artikelen

De Grote Hamersma Online Wijn-Spijscursus
Leer welke wijn smaakt bij welk gerecht. Pak kurkentrekker en mes en vork en maak een ‘studiereis’ door de wereld van wijn en spijs. Leer in ‘gewone mensentaal’ over de negen popul....
De Grote Hamersma Online Wijncursus
Vergroot je wijnkennis en haal je officiële Wijnproefessional-diploma. Nu tijdelijk met gratis Mezzacorona Airtender pakket twv € 14,99. Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere....
's Werelds grootste biologische wijnbouwareaal?
Met 159.868 hectare claimt Frankrijk de titel 's werelds grootste biologische wijnbouwareaal. Spanje en Italië blijven echter niet ver achter.