Rode wijn bij vis

09 dec, 2019

Onverwacht lekker

Weliswaar is rode wijn bij vis geen alledaagse tafelgenoot, maar als we het in een ter zake kundig restaurant krijgen voorgeschoteld door een sommelier die wil laten zien hoe zeer hij op de hoogte is, dan schrikken we er niet meer van.

Een licht gekoelde pinot noir of gamay bij een om en om gebakken tonijn met fiks wat peper. Een jonge, houtvrije tempranillo als voornoemde zeebiefstuk een grillruitje heeft gekregen plus een tomatensalsa on the side. Net als bij zalm van de grill of de BBQ. Of een dolcetto bij een moot zwaardvis met paddenstoelengarnituur. Laat maar komen.

Rode wijntips voor bij vis

medium Rood
16 okt 2019
Dominique Piron
2017
- Beaujolais-Villages
Veertiende (!) generatie wijnmaker in Beaujolais. Maakt ook wijn van druiven buiten zijn home-town-cru Morgon. Een village met medium body en vrolijke aardbeitjes op de traditionele manier gemaakt. Dat wil....

Te koop bij Wijnkring

€ 11,95
vol Rood
29 nov 2018
Costers del Sió
Cau del Gat 2015
Biologisch
- Costers del Segre
Costers del Segre. Bekend en berucht om zijn vleesetende rood. Maar er zijn ook minder carnivoresque exemplaren te vinden. Deze blend met syrah bijvoorbeeld. Uitermate fruitig en bijna Italiaans elegant.....
€ 9,95
vol Rood
8 okt 2019
Vega Cascajo
Joven 2017
- Rioja
Kordate rioja. Rood voor de Hornbach-klantenkaarthouders. Niet dat benauwde. Niet dat nuffige. Stoer en stevig. Aanpakken met blote handen. Kersen met kracht. Sap met ausdauer. Jippie-jaja-jippiejippie-jee. Timmer er maar een....

Te koop bij Jumbo

€ 5,99

Andere artikelen

Recept voor rode mul bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete vi....
Recept voor harder bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Le Garage en chef-kok Philip Schuring gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd harder met octopus,....
Recept voor côte de boeuf bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een cote de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waa....