Rode wijn bij vis

09 dec., 2019

Onverwacht lekker

Weliswaar is rode wijn bij vis geen alledaagse tafelgenoot, maar als we het in een ter zake kundig restaurant krijgen voorgeschoteld door een sommelier die wil laten zien hoe zeer hij op de hoogte is, dan schrikken we er niet meer van.

Een licht gekoelde pinot noir of gamay bij een om en om gebakken tonijn met fiks wat peper. Een jonge, houtvrije tempranillo als voornoemde zeebiefstuk een grillruitje heeft gekregen plus een tomatensalsa on the side. Net als bij zalm van de grill of de BBQ. Of een dolcetto bij een moot zwaardvis met paddenstoelengarnituur. Laat maar komen.

Rode wijntips voor bij vis

medium Rood
16 okt 2019
Dominique Piron
2017
- Beaujolais-Villages
Veertiende (!) generatie wijnmaker in Beaujolais. Maakt ook wijn van druiven buiten zijn home-town-cru Morgon. Een village met medium body en vrolijke aardbeitjes op de traditionele manier gemaakt. Dat wil....

Te koop bij Wijnkring

€ 11,95

Andere artikelen

Kamagurka: Chardonnay factor 100
De klimaatverandering laat de wijngaardeniers steeds intensiever zoeken naar manieren om druiven te beschermen tegen te intense zonnestralen.
Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft....
Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook....