Groenvoorzieningen

Van het glas af

Na het gas moeten we nu ook van het glas af. De roep om alternatieve wijnverpakkingen voor de goede oude fles groeit en HEMA geeft antwoord met… karton. Het materiaal voor de Italiaanse wijnen die daar nu in het schap staan bestaat voor 94 procent uit gerecycled karton. En is vijf keer lichter dan de gemiddelde glazen fles, dus dat bespaart ook op transportkosten. De buitenkant kan na gebruik bij het oud papier, de binnenzijde bij het PMD-afval. Slim. Aan vele kanten een duurzame oplossing. Maar dan, de wijn.

Die wordt gemaakt door Cantina Goccia uit Umbrië, en is er in een witte en rosé-variant. Ook daar doen ze er veel aan om hun ecologische voetafdruk in de wijngaard zo laag mogelijk te houden: geen pesticiden en handmatige oogst. Om de biodiversiteit te vergroten planten ze er andere gewassen aan. Goed bezig. En dan zijn de wijnen ook nog eens vegan. 

Allemaal leuk en aardig, maar is die wijn uit karton lekker? Dat hebben we al voor je getest: de witte in de groene fles beoordelen we met een 8 en de rosé (roze fles) krijgt er nog een plusje bovenop: 8+. Deze limited ‘Positive’-wijnen zijn voor 9 euro te koop bij HEMA.


Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

medium Wit
15 april 2022
Positive
Grechetto Vermentino Chardonnay 2021
Vegan Duurzaam De Groene Hamersma
- Umbria
Niet schrikken: kartonnen fles. Is heel positief. Voor het milieu. Hebben ze er ook opgezet: gemaakt van 94% gerecycled karton, 5x lichter dan een glazen fles, CO2-voetafdruk 6x lager. Ook....

Te koop bij Hema

€ 9,00
medium Rosé
15 april 2022
Positive
Cabernet Sauvignon Pinot Nero 2021
Vegan Duurzaam De Groene Hamersma
- Umbria
Zie ook de witte over al het positieve dat het drinken van deze Positive met zich meebrengt. En ook de rosédrinkers kunnen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Blend....

Te koop bij Hema

€ 9,00

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....