Vers van de pers: druivenafval wordt gezonde voeding

Groenvoorzieningen

Het begon met een beer die stond te peuzelen van een berg leeggeperste wijndruiven. Een Canadees bedrijf heeft 3,6 miljoen dollar aan financiering gekregen om voedzaam plantaardig eten te ontwikkelen van wijnmaakafval. En dat idee kwam doordat ene Bill Broddy op zijn fiets langs een wijnbedrijf reed, die smikkelende beer dus zag, en vervolgens contact zocht met een wijnadviseur die op zijn beurt aan hem weer uitlegde wat de potentie van dat druivenafval was - dat overigens bijna altijd wordt weggegooid.

Broddy lanceerde zijn eigen bedrijf dat uiteindelijk van druivenschillen en pitten hele gezonde, natuurlijke voedingsingrediënten gaat maken: CrushDynamics. Zodat al die goede vezels, phenolische onderdelen en antioxidanten niet langer de vuilbak in hoeven. Het motto: Beter voor de mens, beter voor de planeet.     

Dus geen reden om je schuldig te voelen over je wijninname en wat daar voor afval door ontstaat. Eindelijk iemand die ook daar weer wat moois van maakt. Win-win. Proost-proost.


Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

De Grote Hamersma Online Wijn-Spijscursus
Leer welke wijn smaakt bij welk gerecht. Pak kurkentrekker en mes en vork en maak een ‘studiereis’ door de wereld van wijn en spijs. Leer in ‘gewone mensentaal’ over de negen popul....
De Grote Hamersma Online Wijncursus
Vergroot je wijnkennis en haal je officiële Wijnproefessional-diploma. Nu tijdelijk met gratis Mezzacorona Airtender pakket twv € 14,99. Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere....
's Werelds grootste biologische wijnbouwareaal?
Met 159.868 hectare claimt Frankrijk de titel 's werelds grootste biologische wijnbouwareaal. Spanje en Italië blijven echter niet ver achter.