Vers van de pers: druivenafval wordt gezonde voeding

Groenvoorzieningen

Het begon met een beer die stond te peuzelen van een berg leeggeperste wijndruiven. Een Canadees bedrijf heeft 3,6 miljoen dollar aan financiering gekregen om voedzaam plantaardig eten te ontwikkelen van wijnmaakafval. En dat idee kwam doordat ene Bill Broddy op zijn fiets langs een wijnbedrijf reed, die smikkelende beer dus zag, en vervolgens contact zocht met een wijnadviseur die op zijn beurt aan hem weer uitlegde wat de potentie van dat druivenafval was - dat overigens bijna altijd wordt weggegooid.

Broddy lanceerde zijn eigen bedrijf dat uiteindelijk van druivenschillen en pitten hele gezonde, natuurlijke voedingsingrediënten gaat maken: CrushDynamics. Zodat al die goede vezels, phenolische onderdelen en antioxidanten niet langer de vuilbak in hoeven. Het motto: Beter voor de mens, beter voor de planeet.     

Dus geen reden om je schuldig te voelen over je wijninname en wat daar voor afval door ontstaat. Eindelijk iemand die ook daar weer wat moois van maakt. Win-win. Proost-proost.


Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

De Grote Hamersma Online Wijncursus
Vergroot je wijnkennis en haal je officiële Wijnproefessional-diploma. Nu tijdelijk met gratis Mezzacorona Airtender pakket twv € 14,99. Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere....
Nicolaas Klei: Wijnteressant
Die wijnliefhebberij, dat was in het begin eerlijk gezegd interessantdoenerij. Zeventien, achttien, was ik, een wijsneus die een man van de wereld wilde wezen. En zo’n man wist van....
Biologische wijn, dat bestaat toch eigenlijk niet?
Klopt. Tot voor 2012. eko, staat er op het etiket, of Ecocert, Ecovin, AgriEcoBio, Proa... Allemaal keurmerken van controle-organisaties, die opletten of het wijn is van druiven ui....