Wijntips bij bearnaisesaus

09 dec, 2019

In ieder geval geen belegen rode wijn bij drinken. Die valt om. Zelf hebben we een onvergetelijke ervaring met een witte chenin blanc uit de Loire. Toch bestaat er een heel scala aan rode mogelijkheden, vooral vanuit de cabernet sauvignon hoek. Keuze te over. En die wordt nog groter met de wetenschap dat blends met deze druif ook graag aanschuiven.

vol Rood
18 sep 2018
Grand Seigneur
Limited Edition 2012
Sterwijn
Bordeauxblend met de juiste roots. Gemaakt door Stéphane Meique die in Bordeaux de St. Estèphes van Calon Ségur, De Pez en Meyney onder zijn hoede had. Daar hadden ze van wijnen....
€ 4,45
vol Rood
4 okt 2018
Mosse
Anjou Rouge 2015
Biologisch Natuurwijn Sterwijn
- Anjou
Jaartje niet gezien. Afkomstig uit Saint-Lambert-du-Lattay. En daar drinken ze bepaald geen latte. Niet dat laffe , dat zoetige, dat weeë. Knerpend-knisperend donkerrood van de natuurlijk werkende Agnès en René....

Te koop bij Bolomey Wijnimport

€ 17,50
vol Rood
8 aug 2019
Secateurs
2018
Heraldisch etiket. Soort ridderschild met familiewapen. Van de familie Badenhorst. Die heeft in ieder geval gevoel voor humor. Want nadere bestudering van het wapen onthult dat het een ouderwets vormgegeven....

Te koop bij Gall & Gall

€ 9,99

Wijntips bij Roquefortsaus
Saus waarbij rode Rhônes gaan schitteren. Van nederige Côtes du Rhônes tot de ambitieuzere soorten zoals Vaqueras en Gigondas. Italië-adepten schromen niet om er een dolcetto tegen....
Wijntips bij mosterdsaus
Thrillseekers kiezen voor chardonnay of viognier. Riesling met een klein zoetje kwijt zich prima van zijn taak. Maar licht en te koelen rood is nog lekkerder. Pinot noir maar…Nota....
Wijntips bij groene pepersaus
Wenst rood waar zelf ook een pepertje in te bespeuren is. En laat dat nu een van de belangrijkste karakteristieken van syrah (shiraz) zijn.