Wijntips bij gourmetten

08 dec., 2019

Welbeschouwd hebben we hier te maken met shared dining avant la lettre. De kant en klaar pakketten dan wel de benodigde ingrediënten ontbreken dan ook in geen enkele aanbiedingsfolder. Van recht door zee proposities tot aan gastronomische voor de fijnproevers. 

Nu vormt gourmetten een wijnuitdaging. Er is een veelheid aan smaken, met name ook door de inzet van de diverse sauzen. Daarom is het ondoenlijk om bij ieder mini-hamburgertje, kipstukje, zalmzijtje, garnaal of paddenstoel een aparte wijn te schenken. Maar er zijn kameleonwijnen die zich moeiteloos aanpassen aan de caleidoscoop aan smaken.

Hieronder onze gourmet tips:

De wijntips bij gourmetten

droog Wit
21 nov 2019
Bienvenido
Brut
- Cava
Dat vriendelijke prijsje heten we al welkom. En wat erna volgt ook: mollige mousse, appelgekraak, amandelbittertjes en citrusfrisheid.

Te koop bij Plus

€ 7,49
droog Wit
28 okt 2019
Villa Sparina
Blanc de Blancs Brut
- Vino Spumante
Luxe villa In Piemonte. 17e eeuw. Luxe restaurant ook. Luxe hotel (****) eveneens. Al sinds 1978 in handen van de familie Moccagatta. Wijnliefhebbers. Tachtig hectaren tot beschikking. Dan hoef je....

Te koop bij QVSelect

€ 18,25
vol Rosé
5 nov 2019
Divali
Gris de Gris 2018
Biologisch Sterwijn
- Sable de Camargue
Sable de Camargue. Een van de nieuwe wijnwingebieden in het Franse zuiden. Pikt een graantje mee van de Côtes de Provence-gekte. Divali laat niets aan het toeval over. Amforavormige fles.....

Te koop bij Albert Heijn

€ 7,99

Wijntips bij de Midden-Oosten-keuken
Beiroet van Merijn Tol is een bestseller. Jigal Krant debuteerde succesvol met TLV. In 2019 werd Yotam Ottotlenghi wederom de bestverkopende kookboekenschrijver. Welbeschouwd valt....
Wijntips bij vegetarisch
Niemand kijkt er meer van op. Er is sprake van een explosief gestegen belangstelling voor maaltijden met groenten, kruiden en paddenstoelen en met vlees- en visvervangers. Een vege....
Wijntips bij garnalencocktail
Welke wijn schenk je bij een garnalencocktail? Een volle witte wijn, die rekening houdt met het vettige van de cocktailsaus en het uitgesproken vissige van hollandse garnalen.