Wijntips bij groene pepersaus

09 dec, 2019

Wenst rood waar zelf ook een pepertje in te bespeuren is. En laat dat nu een van de belangrijkste karakteristieken van syrah (shiraz) zijn.

medium Rood
15 sep 2019
Saint Clair
La Fleure Enchantée 2016
Pure syrah. Cassis trapt af. Toegift van chocolade van 90 procent cacao. Lekker poederig en een tikkie bloederig. Ideaal daarom bij vlees, vlees of vlees. Lam, wild of een gegrilde vegetariër. ....

Te koop bij Grapedistrict

€ 22,99
medium Rood
11 nov 2019
Adobe
Syrah Reserva 2017
Biologisch
Syrah voor boerenjongens. Lekker ruikend naar stal, aarde en de zon. En de bus karnemelk die in de hoek staat. Dan bittere kers, pruim en bes. Spicyness. En wat tanninehouvast.

Te koop bij Albert Heijn

€ 6,69
vol Rood
26 jul 2019
Leasingham
Shiraz BIN 61 2016
Meestal een en al slobberende zachtheid, zo’n Ozzie-shiraz. Een huispak waar de stretch uit is. Een mohairtrui gewassen met crèmespoeling. Nu staat Leasingham nog steeds niet strak van de tannines.....

Te koop bij Gall & Gall

€ 13,99

Wijntips bij cranberrysaus
Een lastpak. Maakt gehakt van de meeste wijnen door de intense zuren. Zeer fruitige merlot kan dat varkentje wel wassen. Of die kalkoen voor mijn part.
Wijntips bij mosterdsaus
Thrillseekers kiezen voor chardonnay of viognier. Riesling met een klein zoetje kwijt zich prima van zijn taak. Maar licht en te koelen rood is nog lekkerder. Pinot noir maar…Nota....
Wijntips bij muntsaus
Rood vlees en muntsaus leiden een klassieker met cabernet sauvignon. Extra aanbevolen zijn de modelletjes uit de Nieuwe Wereld, omdat deze vaak in hun smaak een vorm van mintiness....