Wijntips bij mosterdsaus

09 dec., 2019

Thrillseekers kiezen voor chardonnay of viognier. Riesling met een klein zoetje kwijt zich prima van zijn taak. Maar licht en te koelen rood is nog lekkerder. Pinot noir maar…Nota bene: Dijon mosterd is fungeert als een soort vinologische Haarlemmerolie. Deze soort is de meest wijnvriendelijke mosterd die er bestaat. Voor het geval u niet kunt kiezen.

vol Wit
30 nov 2019
Catena
Chardonnay ‘Tupungato’ 2018
- Tupungato
De uitlopers van de Andes waar de meeste wijngaarden te vinden zijn al bepaald niet de begane grond. Maar er zijn wijnmakers die het nog hogerop zoeken. Richting Tupungato bijvoorbeeld:....

Te koop bij Gall & Gall

€ 15,99
licht Wit
28 nov 2019
Markus Molitor
Riesling Ürziger Würzgarten trocken Spätlese 2016
Sterwijn
- Mosel
Dromerig tropisch. Het lichtvoetige getrippel van een suikerspin. Condensfrisheid in het web. Een tel karamel. Zuurfrivoliteiten en een zoet-droge afdronk. Alle puntjes op de ü gezet.

Te koop bij Wijnkring

€ 24,95

Wijntips bij groene pepersaus
Wenst rood waar zelf ook een pepertje in te bespeuren is. En laat dat nu een van de belangrijkste karakteristieken van syrah (shiraz) zijn.
Wijntips bij cranberrysaus
Een lastpak. Maakt gehakt van de meeste wijnen door de intense zuren. Zeer fruitige merlot kan dat varkentje wel wassen. Of die kalkoen voor mijn part.
Wijntips bij dillesaus met kappertjes
Absoluut raak is sauvignon blanc. Blijft keurig overeind bij de groene kruidigheid en de zuren van de kappertjes. Ook een lichte, jonge unoaked chardonnay zal smaken. Evenals een s....