Wijntips bij zalm

Welke wijn schenk je bij zalm? Veel keuze bij gegrillde zalm. Zelfs licht-rood kan (zie rood bij vis), en de iets mildere moot of bij gerookte zalm gaat goed met niet te grassige sauvignon blancs van het zuidelijk halfrond.

Wijntips bij zalm voor ieder budget

medium Wit
3 november 2021
Cantarello
Pinot Grigio 2021
Sterwijn
- Terre Siciliane
Voor wie de zoetsappigheid niet schuwt een fijne pinot grigio. Bulkend van de zoete peer, de rijpe appel, de sappige suikermeloen en het volle sap. Absoluut en volledig: geen geld. 

Te koop bij Aldi

€ 3,99
medium Wit
11 december 2021
Stanley Hill
Sauvignon Blanc 2020
- Marlborough
Stanley H. Zit in de bak. Deze Stanley H. verdwijnt in de glasbak. Nadat ie eerst onder milde dwang (hand om hals om schroefdop open te draaien) zijn grassigheid, appeltjes,....

Te koop bij Jumbo

€ 5,99
medium Rood
6 december 2021
Marillier Père & Fils
Pinot Noir 2019
- Bourgogne
Oprechte bourgogne. Niet hoogdravend maar dat is zijn prijskaartje ook niet. Bitterzure kersen, wat zwarte bessen en wat aangenaam herfstbossigs. 

Te koop bij 8 Verkooppunten

Vanaf € 6,99

Wijntips bij oesters
Welke wijn schenk je bij oesters? Of het nu gaat om creuses, Zeeuwse platten of Fines Claires, het mooist komen ze tot hun recht bij een droge, witte wijn die een relatie aangaat m....
Wijntips bij garnalencocktail
Welke wijn schenk je bij een garnalencocktail? Een volle witte wijn, die rekening houdt met het vettige van de cocktailsaus en het uitgesproken vissige van hollandse garnalen.
Wijntips bij kabeljauw
Welke wijn schenk je bij kabeljauw? Geen getwist: fruitige witte wijnen, met voldoende body om dat filetje richting de ingang van het bassin te begeleiden.