Wijntips bij zalm

08 dec, 2019

Welke wijn schenk je bij zalm? Veel keuze bij gegrillde zalm. Zelfs licht-rood kan (zie rood bij vis), en de iets mildere moot of bij gerookte zalm gaat goed met niet te grassige sauvignon blancs van het zuidelijk halfrond.

De wijntips bij zalm

medium Wit
30 jul 2019
Klein Constantia
Sauvignon Blanc 2018
Sterwijn
- Constantia
Kraakgroen en goed. Knappend vers. Dubbelgedopte tuinbonen in de ochtendmist. Citroenzest en grapefruitvrienden. Mineraal en zo strak als een crosspass van Hakim Ziyech over 80 meter. Over sterren gesproken.

Te koop bij Gall & Gall

€ 13,99
medium Wit
13 sep 2019
Château Rives-Blanques
Odyssée 2018
- Limoux
Een van de toonaangevende domaines in Limoux. Maar welbeschouwd is domaine in dit geval domein. Want kent een Nederlandse kasteeldame, Caryl Panman. Altijd leuk natuurlijk. Vooral als de wijn ook lekker....

Te koop bij Léon Colaris

€ 14,50

Wijntips bij oesters
Welke wijn schenk je bij oesters? Of het nu gaat om creuses, Zeeuwse platten of Fines Claires, het mooist komen ze tot hun recht bij een droge, witte wijn die een relatie aangaat m....
Wijntips bij garnalencocktail
Welke wijn schenk je bij een garnalencocktail? Een volle witte wijn, die rekening houdt met het vettige van de cocktailsaus en het uitgesproken vissige van hollandse garnalen.
Wijntips bij kabeljauw
Welke wijn schenk je bij kabeljauw? Geen getwist: fruitige witte wijnen, met voldoende body om dat filetje richting de ingang van het bassin te begeleiden.