Vergroot je wijnkennis en krijg tips en tricks van meesterproever Harold Hamersma. Na het doen van deze online wijncursus heb je ontdekt waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat en maak je snel de juiste keuzes voor het wijnschap. Zelfs de wijnkaart heeft geen geheimen meer voor jou en je weet welke wijn je schenkt op welk moment. Na afronding ontvang je het officiële De Grote Hamersma® Wijnproefessional Diploma.
Inhoud en modules Online Wijncursus
In dit hoofdstuk gaan we je uitleggen wat wijn is en bovendien, wat niet.
Wijn proeven. Hoe doe je dat eigenlijk?
Tijd om even met je terug te gaan in de tijd. Kortom, een hoofdstukje geschiedenis.
Daar staat ie dan, de ober van dienst. Wat bestel je voor wijn? En hoe doe je dat?
Wijnen uit de Oude Wereld en uit de Nieuwe Wereld. Is er ook sprake van een wereld van verschil? Nou en of.
Als je snapt welke invloeden terroir heeft, wordt het duidelijk wat dit voor een wijn betekent.
Hoe maak je wit, rood en rosé? Wat is orange wine en hoe wordt dat dan weer geproduceerd? Hoe zit het eigenlijk met alcoholvrije wijn?
Laat zuchten die kurk, omdat knallen niet hoort: we gaan het hebben over mousserende wijn.
Zonder zoete en versterkte wijnen is de cursus niet compleet.
Pak je paspoort. Neem de tijd. We gaan de belangrijkste wijnlanden en de meest voorkomende regio's op een rijtje zetten. En dat zijn er nog al wat.
Hoe maak je lekkere wijn-spijscombinaties? Pak mes, vork en kurkentrekker. En, pas op voor 'wijnkillers'!
Een round up en bovendien wat tips & tricks die je meteen aan de praktijk kunt toetsen. Ook de wijnschrijvers in spe kunnen hier hun hart ophalen.