Recept voor côte de boeuf bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een côte de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waarom? Omdat het sappige, wat peperige van de Zuid-Franse syrah er zo mooi bij combineert. En het leuke is dat je dit gerecht ook thuis kunt maken, hier het recept met daaronder de bijbehorende video:


Béarnaisesaus ingredienten

1 deel dragonazijn
1 deel eigeel
2 delen gesmolten boter
Verse dragon en zout

Béarnaisesaus bereiding

Dragonazijn au bain-marie verwarmen in metalen kom, eigeel en gesmolten boter er langzaam doorheen kloppen tot kwarkdikte (lobbig), voor het serveren nog wat gehakte dragon erdoor roeren. Op smaak maken met zout.

Côte de Boeuf ingredienten

Côte de Boeuf van 5 cm dik, ongeveer 750 gr (voor 2 personen)

Côte de Boeuf bereiding

Het vlees aan beide zijden goed zouten. De bbq (of grill pan/koekenpan) goed heet laten worden. Beide kanten van het vlees op hoge temperatuur mooi bruin aanbakken, ongeveer 2 minuten per kant. Dan het vlees In de oven verder garen tot een kerntemperatuur van 37 graden. Vlees uit de oven nemen en verpakken in aluminiumfolie. Verder laten rusten, waarbij de kerntemperatuur tot 45 graden oploopt (voor medium/rare).

Groenten naar keuze, bijvoorbeeld groene asperges, haricots verts, spitskool, bietjes, bospeen. En altijd lekker met in de roomboter gebakken aardappels.

De laatste artikelen

Nu alvast inslaan: van Margaux tot Montepulciano

Kerst lonkt, de agenda vult zich, en jij wilt gewoon zeker weten dat er goede rode wijn in huis is. Van 8 t/m 12 december zit je bij Albert Heijn dus gebeiteld: bij aankoop van twee flessen krijg je 2...

Kerst zonder stress: zeven flessen die alles lekkerder maken 

Kerst draait om momenten. De borrel waarin iedereen tegelijk aanbelt. Het voorgerecht dat wél in één keer lukt. Die roast die nog vijf minuten nodig heeft. Bij Albert Heijn vind je van 13 t/m 19 de...

Wat adviseren onze wijnvrienden bij...

Wij vragen in december aan een keur van wijnkenners, wijnexperts, sommeliers en wijnfluencers wat zij zouden serveren bij een specifieke wijn: “Wat eten zij erbij?“ eheroes See Full Bio...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Alle goed scorende week-aanbiedingen, de wijnevent kalender en wekelijks tientallen nieuw geproefde wijnen! Met informatie en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.