Dit jaar (in 2021) werd er op Peyrassol gevierd dat er sprake was van twintig jaar van nieuw elan op een domein dat al in de 13e eeuw werd gesticht door de Orde van de Tempeliers. Destijds was de Commanderie de Peyrassol, zoals het voluit heet, een pleisterplaats voor pelgrims op weg naar het Heilige Land. Inmiddels echter is het een geliefd adres waar kunst, gastronomie en wijn samengaan.
Mede met dank aan Alban Cacaret die Peyrassol, na de acquisitie door zijn oom Philippe Austruy, tevens eigenaar van Château Malescasse (Haut-Médoc), Domaine de la Bernarde (Provence), Quinta da Côrte (Douro) en Tenuta Casenuove (Toscane), onder zijn hoede heeft genomen.
Beeldhouwwerken van contemporaine kunstenaars als Bertrand Lavier, Daniel Buren, Pascal Marthine en DeWain Valentine zijn te bewonderen langs het pad dat door de wijngaarden loopt. In de bistro (Bistrot de Lou) en in het restaurant (Chez Jeannette) worden Provençaalse specialiteiten geserveerd, vanzelfsprekend vergezeld door wijnen van het domein.
Commanderie de Peyrassol beslaat 850 hectare, waarvan 92 hectare wijngaarden (in conversie naar biologisch; certificering vanaf 2022), gelegen op ruim 300 meter hoogte op de uitlopers van het Massief des Maures.
Wie interesse heeft om Château Peyrassol voor de Nederlandse markt te vertegenwoordigen, kan contact opnemen met Florence Boucheron, exportdirecteur voor Noord-Europa.
+33 6 85 50 66 79