Swartland wordt wel de spannendste wijnregio van Zuid-Afrika genoemd. Met dank Swartland Winery, in 1948 ontstaan door een samenwerkingsovereenkomst tussen vijftien lokale producenten die nota bene werd beklonken in het plaatselijke filmhuis. De eerst gekozen voorzitter van deze coöperatie schonk vier hectaren, een winery verrees en daarna werd er een successcenario geschreven.
Inmiddels tekent Swartland Winery voor twee miljoen flessen wijn en telt het wijngaardareaal 3600 hectare. Daarop is volgens de Wine of Origin-regelgeving overigens geen plek voor regio-oneigen druiven zoals cabernet sauvignon, merlot, chardonnay en sauvignon blanc. Bij Swartland Winery is een hoofdrol is er weggelegd voor shiraz, en voor twee druiven die Zuid-Afrika nadrukkelijk op de wijnkaart hebben gezet, chenin blanc en pinotage, veelal afkomstig van bush vines. Experimenten met viognier, mourvèdre, grenache, malbec, carignan en viognier beginnen inmiddels succesvol hun vruchten af te werpen.
Vanzelfsprekend bijna zijn de milieuvriendelijke inspanningen van Swartland Winery binnen deze bijzondere regio groot. Zo wordt er onder andere water hergebruikt om gewassen en het lokale Kikuyu gras te besproeien. Schadelijke chemicaliën worden geweerd. De Confronting Climate Change Carbon Calculator wordt binnenkort geïnstalleerd. Verpakkings- en andere materialen worden hergebruikt. Swartland Winery maakt wijnen die de Regenboognatie extra kleur geven.
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties