Commanderie de la Bargemone

Coteaux d’Aix en Provence

Geen new kid on the block wel wat nieuws over te vertellen. Domaine de la Commanderie Bargemone is al gedurende decennia een gekende producent in Coteaux d’Aix en Provence, met name van rosé (90%). 

Wat treffen we aan in en om Saint-Cannat? Ruim 120 hectare wijngaard, goed voor rond de 900.000 liter wijn (90% rosé) en sinds 2015 biologisch gecertificeerd. Daarmee is ‘Bargemone’ een van de weinige biologisch werkende producenten in de appellation. 

In de Verenigde Staten is ‘Bargemone’ al een jaar of twintig een populaire Provence. Met dank onder andere lovende beoordelingen in Wine Advocate en Wine Enthousiast (90 punten). Recentelijk deed ook het Decanter een duit in het zakje wat betreft de verse 2020 oogst (90/91 punten).

Kan het nog beter? Als het aan de nieuwe eigenaar die in  2019 Domaine de la Commanderie Bargemone heeft overgenomen wel. Momenteel wordt het domein verbouwd en gemoderniseerd om de kwaliteit naar een nog hoger plan te brengen.

Wie interesse heeft om Domaine de la Commanderie Bargemone voor de Nederlandse markt te vertegenwoordigen kan contact opnemen met Robert Isnard, de managing director. 

robert.isnard@bargemone.com

+33 6 87 72 69 73

https://www.bargemone.com

medium Rosé
23 maart 2021
Commanderie de la Bargemone
La Bargemone 2020
Biologisch De Groene Hamersma
- Coteaux d’Aix-en-Provence
Het vertrouwde Zuid-Franse succestrio cinsault-grenache-syrah. Voor feesten, partijen en doordeweekse genieterijen. Kan overigens in 2023 op het domein als de nieuw te bouwen proefruimte in gebruik wordt genomen. Tot het....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
medium Rosé
23 maart 2021
Commanderie de la Bargemone
2020
Biologisch De Groene Hamersma
- Coteaux d’Aix-en-Provence
Goede frisse presentatie, mede met dank aan 's nachts oogsten. De druiven apart gevinificeerd. Geblend in december van het vorig jaar, gebotteld begin 2021. Aldus thans nog een klein jeugdzoetje....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb