Commanderie de la Bargemone

Coteaux d’Aix en Provence

Geen new kid on the block wel wat nieuws over te vertellen. Domaine de la Commanderie Bargemone is al gedurende decennia een gekende producent in Coteaux d’Aix en Provence, met name van rosé (90%). 

Wat treffen we aan in en om Saint-Cannat? Ruim 120 hectare wijngaard, goed voor rond de 900.000 liter wijn (90% rosé) en sinds 2015 biologisch gecertificeerd. Daarmee is ‘Bargemone’ een van de weinige biologisch werkende producenten in de appellation. 

In de Verenigde Staten is ‘Bargemone’ al een jaar of twintig een populaire Provence. Met dank onder andere lovende beoordelingen in Wine Advocate en Wine Enthousiast (90 punten). Recentelijk deed ook het Decanter een duit in het zakje wat betreft de verse 2020 oogst (90/91 punten).

Kan het nog beter? Als het aan de nieuwe eigenaar die in  2019 Domaine de la Commanderie Bargemone heeft overgenomen wel. Momenteel wordt het domein verbouwd en gemoderniseerd om de kwaliteit naar een nog hoger plan te brengen.

Wie interesse heeft om Domaine de la Commanderie Bargemone voor de Nederlandse markt te vertegenwoordigen kan contact opnemen met Robert Isnard, de managing director. 

robert.isnard@bargemone.com

+33 6 87 72 69 73

https://www.bargemone.com