Swartland

Swartland wordt wel de spannendste wijnregio van Zuid-Afrika genoemd. Met dank Swartland Winery, in 1948 ontstaan door een samenwerkingsovereenkomst tussen vijftien lokale producenten die nota bene werd beklonken in het plaatselijke filmhuis. De eerst gekozen voorzitter van deze coöperatie schonk vier hectaren, een winery verrees en daarna werd er een successcenario geschreven. 

Inmiddels tekent Swartland Winery voor twee miljoen flessen wijn en telt het wijngaardareaal 3600 hectare. Daarop is volgens de Wine of Origin-regelgeving overigens geen plek voor regio-oneigen druiven zoals cabernet sauvignon, merlot, chardonnay en sauvignon blanc. Bij Swartland Winery is een hoofdrol is er weggelegd voor shiraz, en voor twee druiven die Zuid-Afrika nadrukkelijk op de wijnkaart hebben gezet, chenin blanc en pinotage, veelal afkomstig van bush vines. Experimenten met viognier, mourvèdre, grenache, malbec, carignan en viognier beginnen inmiddels succesvol hun vruchten af te werpen. 

Vanzelfsprekend bijna zijn de milieuvriendelijke inspanningen van Swartland Winery binnen deze bijzondere regio groot. Zo wordt er onder andere water hergebruikt om gewassen en het lokale Kikuyu gras te besproeien. Schadelijke chemicaliën worden geweerd. De Confronting Climate Change Carbon Calculator wordt binnenkort geïnstalleerd. Verpakkings- en andere materialen worden hergebruikt. Swartland Winery maakt wijnen die de Regenboognatie extra kleur geven. 


Voor meer informatie over Swartland  kunt u contact opnemen met 

DELTA WINES B.V.  |  Exportweg 8  |  2742 RC Waddinxveen 

T +31180635119 | M +31653860420 | www.deltawines.eu


www.swartlandwinery.co.za


De wijnen van Swartland

medium Wit
7 juni 2021
Swartland
Chenin Blanc 'Winemaker's Collection' 2021
- Swartland
Puntgave chenin blanc die beduidend minder aan de oppervlakte wenst te blijven dan veel van zijn soort- en prijsgenoten. Duikt de diepte in met gele pruim, peer, meloen, grapefruit om....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
medium Rood
7 juni 2021
Swartland
Pinotage 'Winemaker's Collection' 2020
- Swartland
Afkomstig van bush vines. Hand geplukt, en handen op elkaar van de liefhebbers. Voor een pinotage waar de zon in schijnt maar zonder dat ie daarvan geeuwerig is geworden. Fris,....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb