Terrazul

Welbeschouwd is Uruguay meer ‘connected’ met de Oude Wereld dan buurtgenoten Chili en Argentinië. Terroir-technisch wordt de vergelijking met Bordeaux zelfs gemaakt. Zodoende is het wellicht ook geen toeval dat de Franse oenoloog Didier Cornillon zich bij Bodega Terrazul zo op zijn plek voelt.  In ieder geval is hij dermate trots op wat hij daar presteert dat op ieder etiket zijn naam en handtekening zijn te vinden. 

Op een uur rijden van Montevideo heeft Cornillon 30 hectare wijngaard (anno 1990) onder zijn hoede. De inmiddels ruim 30 jaar oude stokken floreren in het Zuid-Atlantische klimaat met een gemiddelde temperatuur van 16 graden. Koude winters, warme zomers en flinke temperatuurvariaties tussen dag en nacht zijn exact de omstandigheden waarin druiven het beste geven. En dan hebben we het in het geval van Uruguay vanzelfsprekend over tannat, de druif waarmee dit wijnland het verschil maakt ten opzichte van de grootmachten elders in Zuid-Amerika.

Behalve dat er Frans wordt gesproken hangt er overigens bij Terrazul ook een bordje op de deur ‘Wij spreken Nederlands’. Landgenoot Teun van der Kuil, die ook de contactpersoon is voor deze bodega, is mede-eigenaar.  

Teun van der Kuil

info@wineworld.nl

+ 31653412008

+49 5632 4079921

www.bodega-terrazul.com

vol Rood
8 juni 2021
Terrazul
Tannat 2016
- San José
Tannat, de gezondste druif ter wereld, vanwege de grootste concentratie ‘levensverlengende’ resveratrol. Je zou dan toch zeggen: da’s de enige wijn die we drinken. Maar dat is niet het geval.....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
vol Rood
8 juni 2021
Terrazul
Tannat 'el Uru' 2018
Sterwijn
- San José
Uruguay. Ik ben er nog nooit geweest. Maar het staat op mijn bucketlist. Wel sprak ik eens een in Amsterdam passagierende wijnmaker uit dat land. Over de tannat, de druif....

Te koop bij Jumbo Foodmarkt

€ 11,99