Château de la Font du Loup

Naar verluidt kwamen ooit wolven zich laven bij de ‘font du loup’, de fontein van de wolven. Maar tegenwoordig zijn het de liefhebbers van Châteauneuf-du-Pape die hier hun dorst komen lessen. 

Al meer dan een eeuw is het domein in het bezit van de familie Mélia-Bachas. Inmiddels is de vierde generatie, Anne-Charlotte Bachas en haar echtgenoot Laurent, aan het roer. Zij bezitten 20 hectare wijngaarden (biologisch; niet gecertificeerd) op een van de koelste punten binnen de appellation, inclusief een perceel op het felbegeerde plateau La Crau. 

De stijl: elegant, verfijnd en puur.

Wie interesse heeft om Château de la Font du Loup voor de Nederlandse markt te vertegenwoordigen, kan contact opnemen met Anne-Charlotte Mélia-Bachas, eigenaar-wijnmaker. 

Tel. +33 490 330 634

contact@lafontduloup.com

www.lafontduloup.com 

medium Rood
17 oktober 2021
Château de la Font du Loup
Le Puy Rolland 2019
- Châteauneuf-du-Pape
Lees meer over dit domein bij hun 'instap-paap', een blend van grenache, mourvèdre, syrah en cinsault. Ook al van zo'n buitengwoon prettig niveau overigens. Hier hebben we echter met pure....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
medium Rood
17 oktober 2021
Château de la Font du Loup
2019
- Châteauneuf-du-Pape
Nergens de zwaarmoedigheid die menig Paap nog wel eens wil torsen. Fruit van frisse komaf. Hout wenst geen nadrukkelijk statement te maken. Fermentatie op second fills vaten van Château d'Yquem....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb