Viñaguareña

Toro, een van de oudste wijnbouwgebieden van Spanje. Twee eeuwen voor Christus plantten de Romeinen daar al de tinta de Toro aan, welbeschouwd een kloon van de tempranillo, eentje die net wat beter bestand is tegen de hitte. 

Nog steeds is de tinta de Toro ter plekke de thuisdruif. Ooit tekende deze in de kleine regio ten westen van Valladolid voornamelijk voor rustiek rood dat nadrukkelijk kapitaliseerde op forse tannines. Maar naar old school is heden ten dage steeds minder vraag. Tegenwoordig dient wijn benaderbaarder, drinkbaarder en verteerbaarder te zijn maar zonder zijn eigenheid te verliezen. 

Evenals elders in Spanje gaan ook de wijnmakers in Toro de wijnmakers met hun tijd mee. Met name die van Viñaguareña, een domein dat in 1999 werd opgericht door een aantal fanatieke liefhebbers. Aan de Guareña, een zijrivier van de Duero, hebben zij de beschikking over 22 hectare wijngaard, met een microklimaat waarbij tinta de Toro zich buitengewoon op zijn plek voelt. Onder andere meer dan honderd jaar oude stokken, sommige zelfs nog pre phylloxera, onderstrepen dat. Dankzij moderne techniek, opvoeding op Frans eiken en de toewijding van hun makers produceert de druif hier ‘de ziel van Toro’, elegante, uitgebalanceerde wijnen met een nieuw elan en een volstrekt eigen karakter. 

Voor meer informatie over Viñaguareña  kunt u contact opnemen met José Garcia, exportmanager:

jgarcia@vinotoro.com

+34 630 889 646

www.vinotoro.com

vol Rood
14 november 2021
Viñaguareña
Munia 'Roble' 2020
- Toro
Laat blijken van een half jaartje eiken: Frans en Amerikaans. Dat laatste zorgt voor een shotje mokka-chocoladezoet en een streepje toffee. Rijpe kersen met een snufje kaneel, pruimen op sap,....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
vol Rood
14 november 2021
Viñaguareña
Munia 'Caractère' 2019
- Toro
Geen sprake van zoetmaker Amerikaans eiken. Caractère ontleent zijn karakter mede aan veertien maanden puur Frans eiken. En aan de dertig tot vijftig jaar oude tinta de Toro stokken. Stevige....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb