Weingut Mönchhof

Wat wijn maken betreft, zijn ze niet bepaald van gisteren op Weingut Mönchhof. Er zijn documenten uit 1177, getekend door de toenmalige Paus Alexander III, waarin vermeld staat dat Mönchhof (het Monnikenhof) met zijn wijngaarden in en nabij Ürzig, tot de inventaris behoorden van de Abdij van de Cisterciënzers. 

Overigens is er heden ten dage nog steeds sprake van monnikenwerk. Weliswaar nam de huidige eigenaar, de familie Eymael, in 1804 het wijndomein van Napoleon over, hun acht hectaren wijngaarden louter Grosses Gewächs (Ürziger Würzgarten, Erdener Treppchen en Erdener Prälat) bevinden zich op de steilste boorden van de Moezel. Bewerken verlangt een buitengewone zorgvuldigheid, een fiks doorzettingsvermogen en eindeloos geduld. Zelfs het geloof speelt nog immer een rol, zij het nu in riesling, de enige druif die op Mönchhof staat aangeplant, veelal ongeënt bovendien. 

Voor De Grote Hamersma beoordeelden wij twee wijnen en de resultaten bevinden zich – het zal niemand verbazen – ‘op een zekere hoogte’.

Voor meer informatie over Weingut Mönchhof kunt u contact opnemen met exportmanager Paul Vogel. 

paul@moenchhof.de

+49 6532 93164

www.moenchhof.de

licht Wit
28 november 2022
Weingut Mönchhof
Riesling Spätlese Alte Reben trocken 'Ürzig Würzgarten' 2020
Sterwijn
- Mosel
Van ongeënte stokken (sommige 120 jaar oud), afkomstig uit een van de zeldzame wijngaarden in de Moezel met een vulkanische ondergrond. De karakteristieke rokerigheid zachtjes inwaaiend. De exoten getemd. Het....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
licht Wit
28 november 2022
Weingut Mönchhof
Riesling trocken 'Grand Lay' 2021
- Mosel
2020: het derde droogtejaar op rij. Maar dat stond een fijn gevulde riesling niet in de weg. Niet zoete honing, bestaat dat? Zo niet, nu dan wel. In deze riesling.....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....