Virgen de la Asunción

Ribera del Duero. Letterlijk: de ‘oever van de Duero’, de rivier die de regio in het noordelijke binnenland van Spanje in tweeën deelt. En het waren de Romeinen – het zal eens niet - die 2500 jaar geleden al de potentie zagen om op deze hoogvlakte wijn te maken. Inmiddels beslaan de wijngaarden 115 kilometer die van oost naar west lopen en worden ingesloten door hoge bergen. Overigens duurde het wel tot 1982 toen Ribera del Duero officieel Denominación de Origen werd, een status die aangaf dat je als wijnregio serieus werd genomen. Het stadje Aranda de Duero speelt er een centrale rol, terwijl dat overigens eerder slechts bekend stond vanwege zijn buitengewoon slechte rosé. Tegenwoordig echter bezitten de meeste topproducenten juist daar hun wijngaarden en noemen ze het liefkozend ‘the golden mile’.  Iedere wijnmaker die in Ribera del Duero doende is, zal op de vraag waarom zijn regio zo anders is dan andere Spaanse wijngebieden hetzelfde antwoord geven: de uitersten. De Spaanse hoogvlakte kent een korte zomer waarin temperaturen van veertig graden worden geklokt. De nachten noteren dan overigens vaak dertig graden lager. Winters zetten grimmig min twintig op de buitenthermometer. Vaak ook is er sprake van vorst in de lente. Maar de tinto fino, een druif die wellicht beter bekend is onder zijn alias tempranillo, heeft zich aan het klimaat en het leven op grote hoogte aangepast. In handen van vaardige wijnmakers – werkzaam bij inmiddels driehonderd domeinen – geeft deze vaak fraai, geconcentreerd en begerenswaardig rood.

Een van deze pioniers is het alom geprezen Vega Sicilia. Maar ook Virgen de la Asunción, een oude coöperatie die bestaat uit 100 families en 325 hectare eigen wijngaarden bezit, behoort tot dit illustere gezelschap. En dat levert een verscheidenheid aan wijn op. Van fruitige jonge wijnen tot geconcentreerde en exclusieve exemplaren met als bron eeuwenoude wijngaarden. Virgen de la Asunción tekent voor wijnen met een oprecht verhaal. Puur, zuiver en zonder opsmuk. 

Voor meer informatie over Virgen de la Asunción kunt u contact opnemen met Sales Manager Julio Carro Frías:

+34 656822757

export@virgendelaasuncion.com 

www.virgendelaasuncion.com 

droog Wit
22 december 2022
Virgen de la Asunción
El Secreto de Maria Albillo Mayor 2021
- Ribera del Duero
Toch leuk dat er in een regio die bekend staat om zijn rode wijn ook 3% witte wordt gemaakt. In dit geval van 100% albillo mayor, van 100 jaar oude....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
droog Rood
22 december 2022
Virgen de la Asunción
El Secreto de Maria Tinto Fino 2018
- Ribera del Duero
Tinto fino, het alias in Ribera del Duero voor Spanjes meest aangeplante blauwe druif, tempranillo. In dit specifieke geval afkomstig van 50-70 jaar oude stokken die hun wijngaarden op 830....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
droog Rood
22 december 2022
Virgen de la Asunción
El Corazón de la Tierra 2017
- Ribera del Duero
El Corazon de La Tierra: het hart van de aarde. Misschien een verwijzing naar de ‘gouden driehoek’, het deel van de Ribera del Duero met de hoogst gelegen wijngaarden. Voor....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
droog Rood
22 december 2022
Virgen de la Asunción
Ridum Viñas Viejas 2015
- Ribera del Duero
Viñas Viejas. Geen klatergoud belofte. Stokoude stokken: meer dan 90 jaar op de teller, de oudste van de regio. En laten nou juist die het beste tegen de warmte kunnen.....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
droog Rood
22 december 2022
Virgen de la Asunción
Viña Valera Gran Reserva 2014
Sterwijn
- Ribera del Duero
Gran Reserva. Minimaal 24 maanden op houten vaten gerijpt, in dit geval zelfs 31. Wat meer klassiek, maar toch ook zo puur en ongepolijst. Krachtige zwarte rijpe bessen en zachte....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb
droog Rood
25 januari 2023
Virgen de la Asunción
El Canto del Ángel 2016
- Ribera del Duero
Het lied van de engel klinkt. Gefocust en luid. Precies en aanwezig. Met finesse en kracht. Een vrouwelijk samenzang van zwarte bessen, kersen en vijgen. Op de achtergrond verschijnen viooltjes....

Te koop bij Wijn zoekt importeur

ntb

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....