Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een côte de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waarom? Omdat het sappige, wat peperige van de Zuid-Franse syrah er zo mooi bij combineert. En het leuke is dat je dit gerecht ook thuis kunt maken, hier het recept met daaronder de bijbehorende video:
1 deel dragonazijn
1 deel eigeel
2 delen gesmolten boter
Verse dragon en zout
Dragonazijn au bain-marie verwarmen in metalen kom, eigeel en gesmolten boter er langzaam doorheen kloppen tot kwarkdikte (lobbig), voor het serveren nog wat gehakte dragon erdoor roeren. Op smaak maken met zout.
Côte de Boeuf van 5 cm dik, ongeveer 750 gr (voor 2 personen)
Het vlees aan beide zijden goed zouten. De bbq (of grill pan/koekenpan) goed heet laten worden. Beide kanten van het vlees op hoge temperatuur mooi bruin aanbakken, ongeveer 2 minuten per kant. Dan het vlees In de oven verder garen tot een kerntemperatuur van 37 graden. Vlees uit de oven nemen en verpakken in aluminiumfolie. Verder laten rusten, waarbij de kerntemperatuur tot 45 graden oploopt (voor medium/rare).
Groenten naar keuze, bijvoorbeeld groene asperges, haricots verts, spitskool, bietjes, bospeen. En altijd lekker met in de roomboter gebakken aardappels.