Het begon met een beer die stond te peuzelen van een berg leeggeperste wijndruiven. Een Canadees bedrijf heeft 3,6 miljoen dollar aan financiering gekregen om voedzaam plantaardig eten te ontwikkelen van wijnmaakafval. En dat idee kwam doordat ene Bill Broddy op zijn fiets langs een wijnbedrijf reed, die smikkelende beer dus zag, en vervolgens contact zocht met een wijnadviseur die op zijn beurt aan hem weer uitlegde wat de potentie van dat druivenafval was - dat overigens bijna altijd wordt weggegooid.
Broddy lanceerde zijn eigen bedrijf dat uiteindelijk van druivenschillen en pitten hele gezonde, natuurlijke voedingsingrediënten gaat maken: CrushDynamics. Zodat al die goede vezels, phenolische onderdelen en antioxidanten niet langer de vuilbak in hoeven. Het motto: Beter voor de mens, beter voor de planeet.
Dus geen reden om je schuldig te voelen over je wijninname en wat daar voor afval door ontstaat. Eindelijk iemand die ook daar weer wat moois van maakt. Win-win. Proost-proost.