Cecilia Beretta

Picàie 2015
Geproefd op 27 april 2023

Fijne line up van de Cecilia. Rood, wit, laat maar komen. Ze staan stuk voor stuk in De Grote Hamersma. Dit is het vlaggenschip van het flottielje dat het Gardameer als thuishaven heeft. Blend van twee internationals en een local. In Toscane plakken ze daar direct het predicaat Super Tuscan op. 

Bij Cecilia noemen ze 'm echter Picàie, de naam van de oude traditie om op de zolder van de azienda de druiventrossen te drogen te hangen. Inderdaad, de amaronetechniek. En die maken ze overigens ook. Zie hun Terre di Cariano.

Enfin, goddank, is die zolder geen hooizolder. Dan hadden we nu een enorm droge mond gekregen. Nu proeven we sappig, zoete kersen, pruimen op sap, bosbessenconfiture, krentenzoet, sweet spices, een impressie van een herfstbos op een warme, vochtige dag en soepele, zachte tannines. 

wine-score-star
Rood
- Rosso Veneto - Italië
Te koop bij Prijs
Vinify € 23.50
wine-score-star
Rood
- Rosso Veneto - Italië
Te koop bij Prijs
Vinify € 23.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.