Château Fourcas Hosten

2014
Geproefd op 13 januari 2023

Waar wijn en mode elkaar treffen. Fourcas Hosten, groot domein waar de firma Hermès zich tegenaan bemoeit. Zodoende aan geld geen gebrek. Zijn ondertussen ook doende om hun organic stempeltje te krijgen. Bij de 2014 oogst was daar echter nog geen sprake van. Is ze vergeven. Biologisch werken is sowieso lastig in Bordeaux. Klimaat is een uitdaging. En de buurman die gewoon die boel wel platspuit een nog grotere. 

Enfin. Voldoende gejammerd. Opvallend licht-alcoholisch: 12,5 procent. Toch traditioneel streng en afstandelijk. Bordeaux is nu eenmaal geen wijn die kopjes gevend en luid snorrend op schoot springt Maar komt wel dichterbij en gaat goede gesprekken voeren als de tijd niet dringt, de karaf geduld heeft betracht en de liefhebber ervoor is gaan zitten. Klassieke bordeaux met veel cabernet sauvignon. Daarom zwarte bessen de baas, bijrolletje bramen en laurier als hulpsinterklaas.

wine-score-star
Rood
- Listrac-Médoc - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Cordier € 15.99
wine-score-star
Rood
- Listrac-Médoc - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Cordier € 15.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.