Château Ksara

Le Souverain 2015
Geproefd op 14 januari 2021

Lenterood van Château Ksara met dank aan hun Cuvée des Printemps.  Hun vlaggenschip Le Souverain doet daarentegen het najaar aan. En de bemanning bestaat niet uit lichtmatrozen. Kloeke cabernet franc, eelt op zijn knuisten, fikse spierbundels, ruwharige werkmanskiel. En arinarnoa, een druif die ik pas een keer eerder heb getroffen, lang geleden in nota bene een niets aan de hand supermarktroseetje. Blijkt een kruising tussen twee goede bekende overigens, merlot en petit verdot. Ook bepaald geen typetjes van het frêle soort. Zodoende hebben we hier te maken met een soort freestyle-bordeaux. 

En zo gedraagt ie zich ook. Maar wel met een zonnig karakter. Zwoel, kruidig, vulling. Een deklading dikke kersen, manden met bramen, een overvloed aan specerijen en de tannines als het grootzeil. Gaat gezwind overstag als zich op bakboord groot vlees meldt, waarvoor een Midden-Oosten-receptuur is ingezet. 

wine-score-star
Rood
- Bekaa Valley - Libanon
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 55.00
wine-score-star
Rood
- Bekaa Valley - Libanon
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 55.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.