Knipoog naar de bocht in de Herengracht in Amsterdam en naar de bocht in de Miño, alwaar de wijngaarden van dienst. Evenals al het overige rood van 'de vrienden' gemaakt met mencía en garnacha. Met de hand geplukt en geselecteerd, vergist op roestvrij staal en tien maanden opgevoed op Franse barriques. Rond sap, donkere kersen, frambozen, bitterzoete amandeltjesmarsepein, marasquin, een blobje vanillevla uit de tijd dat vanillevla nog vanillevla was en de zachte zuren van rijpe bramen die in de schaduw gewacht hebben om geplukt te worden.
En dat Os Troncos? Betekent 'wijnrank' maar ook 'vrienden'. Zes in getal. Nederlanders. En die hebben een grote gemene deler: wijn. Dermate zelfs dat ze gezamenlijk eigenaar zijn van drie wijngaarden in Ribeira Sacra, in het Spaanse noordwesten. Met de hulp van wijnmaker Roberto Regal en zijn team van Enonatur maken ze daar rood en wit van onbesproken komaf. Zoals deze A Curva Dourada.