Even eerst loftrompetteren in hoeverre dat al niet op het etiket gebeurt: 'Un Vino de Sandra Bravo' lezen we. Waarom zou je dat doen?
Bijvoorbeeld omdat je in 2019 bent uitgeroepen tot Best Young Wine Maker in Spanje die ervaring heeft opgedaan in Bordeaux, Toscane, Nieuw-Zeeland, Californië en in Priorat, Heeft na al die eindeloze airmiles, lange werkdagen en duizenden liters elders in 2012 zich gevestigd in La Rioja waar zij enkele perceeltjes wist te bemachtigen in het meest interessante deel van de postcode, Rioja Alavesa, om preciezer te zijn in Rivas de Tereso en Villabuena de Alava.
Een boutique winery is welbeschouwd het gevolg. Met oude tempranillo tot de beschikking, een wijnmakerij die 'slechts' oogt als een garagebox maar ondergronds verschillende verdiepingen telt, zodat 'de zwaartekracht' tijdens het wijnmaakproces zijn werk kan doen, de beheersing om niet te pronken met kostbaar en nieuw hout.
Ziehier haar basisrioja. Kloek, kruidig, kordaat. Bramen, wilde kersen, getemd en ingetogen, schaduwwerking, een kraakje groene peper, aanzet tot amaro, fijne cacaobitters die de tannines van de afdronk gezelschap houden.
Bravo.