Doolhof

Pinotage 2022
Geproefd op 20 mei 2024

Vijftien euro's voor een pinotage? Daar kocht je er niet zo lang geleden een hele doos voor. Klopt. Maar deze Doolhof is net effe wat anders.

Doolhof? De vallei waar z'n druiven vandaan komen, niet de wijn. Die is rechtdoorzee. Onmiskenbaar stoere, aardse pinotage. Ruig rood fruit, specerijen, kruiden. Plus de sporen van een zorgvuldige houtopvoeding. Een gespierde wijn, maar netjes grootgebracht. En van zichzelf al zeer charmant.

Nogal wat Zuid-Afrikaanse wijnboeren proberen hun pinotage op te voeden tot Grote Wijn. Hout, concentratie, gelikte smaken.

Hier weten ze precies hoe het moet. Zorgvuldig wijn maken van de beste druiven die je in Doolhof kunt vinden, en daar dan opperbeste wijn van maken, die ondanks - of dankzij? - al die zorg en aandacht z'n ruige, eigen karakter met al z'n oersmaken heeft behouden

wine-score-star
Rood
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Doolhof pinotage >
14%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bouvigne Wijnimport € 14.50
wine-score-star
Rood
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Doolhof
pinotage >
14%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bouvigne Wijnimport € 14.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.