Proelio

Garnacha 'La Canal del Rojo' 2017
Geproefd op 19 juli 2024

Onlangs stond er een groot artikel in de krant over fake reviews in de sociale media. Dat gebeurde soms om concurrenten zwart te maken dan wel om de eigen waar te bejubelen.

Zou dat ook het geval zijn bij Proelio?

Op de website van de importeur lezen wij bij de tempranillo 'Puerto Rubio' van deze producent dat ene Bregje de Winter voornoemde wijn op 27 juni 2023 'Goede Temperanillo' (...) vond. Dat mag ook wel voor dat geld maar enfin: Bregje is klaarblijkelijk een vrouw van weinig woorden.

Opvallend is dat er op diezelfde 27 juni 2023 op diezelfde website ene Margriet de Vries deze garnacha 'La Canal del Rojo' eveneens 'Goede Temperanillo' vindt. Dubbel fout: dat schrijf je niet zo en we hebben hier toch echt te maken met garnacha. Je zou er bijna wat van gaan denken.

Maar enfin, gesteld nu dat Margriet zich vergist heeft, zou zij dit ook 'Goede Garanacha' vinden?

Wij wel.

Het gulle dat zo eigen is voor de druif. De neiging naar 'rijp tot zeer rijp.' Het wulpse rode fruit, het bijkans sensuele van mollige framboos, tot in de puntjes onthaard. Aardbeien en bramen samen op sap. Zacht-zonnige tannines, fijne kruiderij en milde zuren.

Bregje, Margriet, alle twee hier komen en neem een glas mee. Bregje degene waar 'tempranillo' op staat, en Margriet die met 'garnacha'.

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Proelio garnacha >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Jos Beeres Wijnkoperij € 55.00
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Proelio
garnacha >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Jos Beeres Wijnkoperij € 55.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.