Sylvia Heinrich

Ried Goldberg Reserve 2019
Geproefd op 22 oktober 2024

Over druif blaufränkisch leest u meer bij Sylvia's heerlijke 'gewone' blaufränkisch; dit is haar blaufränkisch van de Ried Goldberg. Een Ried is een wijngaard. En niet zomaar een wijngaard. Ried, met z'n eigennaam erbij, mag je alleen maar op het etiket zetten als de bijbehorende wijn echt van druiven van die bepaalde wijngaard komt. Een wijngaard, die in het strenge Oostenrijkse appellationsysteem staat, die precies afgebakend is.

Blaufränkisch van Ried Goldberg dus. De wijnranken zijn geplant in 1947, dus inmiddels van eerbiedwaardige leeftijd. Met recht vieilles vignes.

Intens van smaak, krachtig, maar - zoals het klimmen van de jaren soms leert - genuanceerd. Gespierde tannines, en je proeft duidelijk de degelijke houtopvoeding. De druif blijft er vrolijk onder, laat zich niet temmen, smaakt piepjong, en vertoont de charme die we ook in haar 'gewone' blaufränkisch proeven.

wine-score-star
Rood
- Burgenland - Oostenrijk
Producent: Sylvia Heinrich blaufränkisch >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 34.95
wine-score-star
Rood
- Burgenland - Oostenrijk
Producent: Sylvia Heinrich
blaufränkisch >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 34.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.