De la Jasse

Les Caillasses 2021
Geproefd op 21 oktober 2024

Vieilles vignes, édition spéciale. Met aan de zijkant van het etiket met deze fraaie termen een hele technische uitleg over de caillasses, de hele oude bodem van de wijngaard - maar met welke druiven we nou te maken hebben wordt niet vermeld. Ja, dat ze van oude stokken komen. Maar waarom zo anoniem?

Proefervaring met Jasse helpt, en dat hebben wij, en indirect onze lezers: het idee achter dit domein was wijnen maken op het niveau van grand-cru-bordeaux en aanverwanten, met hulp van de beste wijnmakers op dat gebied, maar dan in Zuid-Frankrijk voor een wat vriendelijker prijs, zodat niet alleen Elon Musk en kompanen er van konden genieten. Oftewel: we hebben hier te maken met bordeauxdruiven cabernet en merlot.

Gelukt? Wel, grand cru is het nog niet helemaal, maar wel een lekker sappige bordeauxachtige met Zuid-Franse zonnigheid en souplesse.

wine-score-star
Rood
- Pays d’Oc - Frankrijk
Te koop bij Prijs
De Wijnbeurs € 9.95
wine-score-star
Rood
- Pays d’Oc - Frankrijk
Te koop bij Prijs
De Wijnbeurs € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.