Gemaakt door de familie Louw onder aanvoering van 'Wheaty' die in 1982 samen met zijn broer Tienie het domein kocht. Zoals het vaker ging en gaat: eerst druiven produceren voor anderen. Later - 1982- voor eigen rekening. Inmiddels is er een nieuwe generatie aan boord: zoon Tys, stage gelopen in Saint-Emilion en Napa en afgestudeerd aan de Wijnuniversiteit van Stellenbosch, niet die van Maastricht.
Waarom dan Maastricht? Het achteretiket legt uit: toen de Nederlandse kolonisten daar ooit voet aan land zetten, ontdekten ze na verloop van tijd een stuk land met kleigrond die hen aan die van Maastricht deed denken. En al worden er tegenwoordig prachtwijnen rond Maastricht gemaakt, wat naamsbekendheid had dit stukje kleigrond beter door Fransen ontdekt kunnen worden: die hadden direct aan de kleigrond van Pomerol gedacht...
Hoe dan ook: ook zo ver van Pomerol doet merlot het ook hier prima op kleigrond. Deftig, bordeauxachtig van structuur, slank en helder, voornaam en diepzinnig, met ook nog dat mooie eigen karakter van Zuid-Afrika, iets stoers en aards.