Rosé gemaakt van de druif zweigelt. Druif met dubieus verleden, want gekruist door Herr Doktor Druivenprofessor (en in de jaren '30 en '40 bovendien) Oostenrijks NSDAP-partijgenoot Fritz Zweigelt. Maar laten we het even gezellig houden... Oostenrijkse rosé is als een Griekse bankier of een Duitse cabaretier: het zal ongetwijfeld bestaan, maar je ziet het niet zo vaak.
Deze variant van Landauer is fris, licht en ongecompliceerd. Prima doortetterrosé. Een terraswijn, zonder van terrassenwijngaarden te komen. Krijgt de term halbtrocken opgeplakt en is dus halfzoet. Daardoor ook geschikt voor nieuwkomers op de wijndrinkmarkt, hoewel Mien uit Assen hier ook geen nee tegen zou zeggen.
Snoept behoorlijk van de aardbeien, aalbessen en fambozen. Is een beetje uitgeschoten met de Karvan Cévitam grenadinesiroop. Wordt door AndereWijn omschreven "als een paar dikke pantoffels; je wil er de straat niet mee op maar ze zitten wel heel lekker". Daar sluit ik me helemaal bij aan. Alsook mijn wraps met tex-mex paddenstoelen, guacamole, crème fraîche en tomatensalsa.