Zoals iedere echt goede wijnmaker bemoeit Markus Molitor zich niet teveel met z’n druiven. Wel zolang ze nog aan de ranken hangen: dan vertroetelt hij ze, let op ieder detail, verzorgt ze stuk voor stuk, en ook de pluk gaat met alle zorg.
Maar eenmaal in de kelder moeten de druiven het zelf zien te rooien. Een goede wijnboer maakt niet de wijn die hij wil maken, maar maakt de wijn die uit de druiven voortkomt.
Een goede wijnboer geeft de druif de ruimte, en laat het terroir spreken: de wijngaard geeft karakter aan de druif, aan de wijn.
Zo proeven we hier het rijpe fruit van de chardonnay, maar nog meer de sierlijke slanke zuren van Duitse wijn, de steile hellingen van de Moezel, de invloed van het gesteente in de bodem, de mineralen.
Het hete jaar 2020 (voor de derde keer op rij nota bene) blijft geen vat te hebben gehad op de kwaliteit van Markus' chardonnay. Heerlijke vulling, ravissante zuren. Opvallend: ofschoon er door de hitte minder werd geoogst, is ie voordeliger geworden ten opzichte van de 2019 die vorig jaar op de proeftafel kwam. Pluspuntje in de vorm van een Sternotering.