Tenuta Iuzzolini Bianco - De Grote Hamersma

Tenuta Iuzzolini

Bianco 2022
Geproefd op 11 augustus 2023

Fortunato Iuzzolini verliet in de jaren 70 van de vorige eeuw het straatarme Calabrië en dat leverde hem een vloot aan Mercedessen op. Helaas waren die niet voor hemzelf: hij ging als gastarbeider aan de slag bij de Mercedesfabrieken in Stuttgart. Maar Fortunato had het geluk aan zijn zijde. In zijn vrije tijd begon hij met de import en verkoop van Barilla pasta in Duitsland. 

Lang verhaal kort: succes, eigen Mercedes en voldoende geld om oude wijngaarden te kopen in de buurt van zijn geboortedorp Cirò Marina. Inmiddels hebben zijn zonen en dochters de verantwoordelijkheid over het domein. Mooie story natuurlijk maar die wordt nog mooier dankzij de kwaliteit van de wijnen. Neem deze van de lokale greco bianco. Een heerlijke, energieke witte die uitpakt met meloen, rijpe appel, tropisch fruit en puntgave zuren. 

Levert een Ster op, eentje die ook niet zou misstaan op een Mercedes. 

wine-score-star
Wit
- Cirò - Italië
Producent: Tenuta Iuzzolini greco bianco >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 12.00
wine-score-star
Wit
- Cirò - Italië
Producent: Tenuta Iuzzolini
greco bianco >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 12.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.