Kloster Eberbach

Riesling trocken 'Steinberger' Erste Lage 2020
Geproefd op 2 juni 2023

Al sinds de 12e eeuw al doende met wijn. Af en toe valt er dus best is positiefs te melden over het katholieke geloof. Toch blijkt dat de herenbroeders een tijdje iets anders om handen te hebben gehad. De kwaliteit van de wijn - met name die afkomstig was van de betere percelen - viel de afgelopen decennia nogal tegen. En dat nota bene voor een producent die mede-grondlegger was van de VDP, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, de vereniging van wijnproducenten die een zekere kwaliteitsnorm nastreven en promoten.

Maar toen kwam in 2019 Kathrin Puff, de nieuwe oenoloog, en die zette het mannenbolwerk weer op het goede spoor. Kwaliteit ging met sprongen omhoog. En dat is zodoende ook al te proeven aan hun  'Steinberger' Erste Lage. Fijne aanzet van rijp fruit (appel-mandarijn), vervolgens een heerlijke botdroge invulling en een knisperende mineraliteit. Nadrukkelijk rokerig. Houden we van, zo riesling eigen. Fijn extraatje: omdat de reputatie weer 'terugverdiend' dient te worden, kent deze Erste Lage nog wel een heel vriendelijk prijsje. Ster zodoende. 

wine-score-star
Wit
- Rheingau - Duitsland
Producent: Kloster Eberbach riesling >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Dokter Maler € 13.90
wine-score-star
Wit
- Rheingau - Duitsland
Producent: Kloster Eberbach
riesling >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Dokter Maler € 13.90
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.