Weingut Günther Steinmetz

Riesling "Sur lie" 'Wintricher Geierslay' 2021
Geproefd op 30 april 2023

Ooit ontdekt via Facebook door de importeur. Daarna is voor de zekerheid ook maar gaan proeven. Onder de indruk geraakt van deze jonge wijnmaker die zijn leeftijd compenseerde met stokoude rieslingstokken. Wij ook onder de indruk. Destijds van zijn 2011 oogst. Heerlijk kwiek en rins. Snippertje geel fruit, witte weldaad, opmaat naar zachte bitters en beendroog afdrinkend. 

Deze 2021-versie presenteert zich anders. Beter, multi-dimensionaler, en opvallend: kent nog steeds hetzelfde prijskaartje als de 2011 die we in 2014 in het glas begroette. Het wijn worden op zijn eigen 'dode' gisten resulteert in een levendige witte. 

We treffen de transparantie van zomerkatoen, het lichtvoetige van een millefeuille met peer en appel, het fijne borduursel van passievrucht en grapefruit op vitrage die door een frisse zomeravondbries de slaapkamer inwaait. Maar blijf nog even wakker, er valt nog veel meer te ontdekken. Want zwiert daarmee nu ook een lichte rokerigheid naar binnen? 

wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Weingut Günther Steinmetz riesling >
10,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 14.95
wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Weingut Günther Steinmetz
riesling >
10,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.