Weingut Sankt Annaberg

Riesling trocken 'Gleisweiler Hölle' Alte Reben 2020
Geproefd op 18 december 2022

Stokken van gemiddeld 75 jaar. En waar in een aanleuncomplex leeftijdsgenootjes aan de bingo gaan, naar een optreden van Willeke Alberti kijken of in slaap sukkelen tijdens het ganzenborden, zijn deze rieslingoudjes elke dag druk in de weer. De wortels moeten ver, de wortels moeten zich inspannen: het leven schenkende water is vaak pas op 30 meter diepte te vinden. 

En dan lijkt de beloning ook nog karig: twee, hooguit drie trossen per rank wordt hen gegund. Maar de liefhebber des te meer. Een fijn-tropische witte, met mandarijn, wat passievrucht, appel uit de koekenpan, een perzikvelletje, subtiele zuren en een discrete rokerigheid. Dat laatste hebben zij voor op hun menselijke leeftijdsgenoten. In het complex geldt een strikt rookverbod terwijl deze Gleisweiler Hölle er juist een stuk complexer van wordt. 

wine-score-star
Wit
- Pfalz - Duitsland
Producent: Weingut Sankt Annaberg riesling >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wine & Roses € 14.95
wine-score-star
Wit
- Pfalz - Duitsland
Producent: Weingut Sankt Annaberg
riesling >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wine & Roses € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.