Valt uit de toon. Gelukkig alleen wat betreft het etiket. Waar de andere vier van Sankt Annaberg een strakke lijnvoering kennen en een strenge typografie slechts een dienstmededeling toestaat is hier een schilderend ambachtsmens aan de slag gezet. Deze biedt ons uitzicht op het domein en de aanpalende biologische wijngaarden.
Dat verklaart de gelukzalige zonnestralen erboven, een vanuit de bosschages tevreden turende edelhert, het massieve everzwijn (kan heel goed met riesling overigens, maar dit terzijde), de vogels van verschillend pluimage, de sater met een glaasje in zijn hand en de heilige (Sankt Anna, veronderstellen we) die devoot de handen heeft gevouwen, waarop een vlinder (bio-signaal bij uitstek) is neergestreken. Wie nog een poëziealbum heeft, weekt het papierwerkje van de fles en plakt het erin.
Wij plakken niet maar wij pakken: een glas, en noteren een strak-droge riesling uit een klassiek jaar. Rokerig en puntig. Witlofbitters, witte besjes en goudrenetsap. Pietje precies zuren.
Plaatje.