Invincible

Número Dois-Number Two 2019
Geproefd op 21 december 2021

Smakelijke samenwerking tussen Marc Kent en Rita Marques. Hij wijnmaker en mede-eigenaar van het gereputeerde Boekenhoutskloof in Zuid-Afrika. Zij de wijnmaakster van het funky Conceito in Portugal. Wereldwijde hit in de natuurwijnscene. Voor beide domeinen schalt elders de DGH database de loftrompet. In dit geval: een gevalletje best of both worlds. Marc kent Rita en vice versa. Samen als eens eerder projecten gedaan in haar thuisland. 

Nu hebben ze zelfs met zijn tweetjes een domein gekocht in Casais do Douro. En, hoe gek het ook klinkt misschien, deze número dois is hun eerste wijn. Gemaakt van druiven afkomstig van vaak meer dan negentig jaar oude stokken, handmatige selectie en fermentatie en lagering op Frans eiken. Slow Portugees op zijn allerlangzaamst. Romigheden en rondingen. Weelderig en toch droog. Perzik zonder te nadrukkelijk te worden. Aanzet tot abrikoos. Een tropentrompettertje. Fijne amandelbitters. Een delicaat vetrandje, en wel van het lekkere soort. Het soort dat smelt op de tong in plaats van dat het zich om je huig slingert. Lichte zuren. Mooi. Mooi. Fijn dat Marc Rita kent en Rita Marc. Ook vanwege hun rood (zie ook daar) en als je toch bezig bent, bestudeer dan ook hun tweede wijn: Número Um-Number One. Inderdaad, hun tweede wijn...

wine-score-star
Wit
- Douro - Portugal
Producent: Invincible arinto >chardonnay >trajadura >
13%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 19.95
wine-score-star
Wit
- Douro - Portugal
Producent: Invincible
arinto >chardonnay >trajadura >
13%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.