De malvardruif. Lokale figuur die zich in de buurt van Madrid ophoudt. Is standaard net wat interessanter dan bulkschuiver airèn.
In juiste handen - die van Marc Isart, hoofd wijnmaker op het domein Bernabeleva bijvoorbeeld - kan deze echter fascinerende wijn opleveren: standaard wordt dan tailor made. Gebeurt via Isart's eigen project ter plekke, La Maldición. Daar komen ook de druiven van zijn rood vandaan, een opvallende samenvoeging van tempranillo en deze malvar (lees ook die proefnotities, onder andere over 'de vloek' die de wijngaard aan de lippen doet ontsnappen).
Eerst deze blanco maar. Eentje voor wie van gedroogd geel fruit houdt, witlofsalade en venkel blieft, de maggiplant graag mag en wel eens wat anders blieft dan onalledaags wit.
Wat eten we erbij? Grillvissen vanwege diezelfde bittertjes door het bakrandje. Ovenvissen in zoutkorst met venkelgarnituur. Ik zou zelfs een stoverijtje met wilde konijn aandurven.