Jima Winery

Miss De Bina 2021
Geproefd op 13 november 2023

Kent geen officiële herkomstbepaling maar komt uit het noordwestelijke deel van Griekenland, in de nabijheid de Ambracische Golf. Fascinerend gebied. Wetlands in de buurt van het dorp Strongili, fijn voor vogelaars.

Wijnliefhebbers gaan echter kijken bij Jima Winery. En laten het daar niet bij: ze gaan ook proeven. Bijvoorbeeld dit wit van de debinadruif. Wordt in het algemeen overigens beschouwd als een saaipiet die zich nauwelijks boven de middelmaat verheft. Vaak wordt er mousserend van gemaakt of er wordt wat suiker ingekieperd om 'm wat behaaglijker te maken. Immers, normaal gesproken wil ie nog wel eens strak, droog en/of eendimensionaal uitpakken.

Zo niet de debina voor Miss De Bina. Die pakt juist meerdimensionaal uit: gedroogde abrikozen, perzikvelletjes, goudrenet, grapefruitbitters, krakend-verse witlof, minerale steenslag, citruskick, rokerigheid en een punt-precieze afdronk.

wine-score-star
Wit
- Griekenland - Griekenland
Producent: Jima Winery debina >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Oenopolis € 19.50
wine-score-star
Wit
- Griekenland - Griekenland
Producent: Jima Winery
debina >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Oenopolis € 19.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.