De beroemde Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker noemde Jean-Marie Guffens-Heynen al eens ‘the world’s greatest chardonnay winemaker’. Niet ondenkbaar is het dat een aantal wijnmakers in Bourgogne daar zelf wat andere ideeën over hebben maar enfin…
Hoe dan ook, we kijken er niet van op het dat ie voor Verget du Sud ook met druiven of most van boeren uit de regio (Guffens is doende in het Franse zuiden) signaturewijn weet te maken.
Guffens hangt een rijke, rijpe stijl aan maar weet daar altijd een fijne dosering finesse aan toe te voegen, plus in dit geval een discreet greepje uit het schaaltje met gebrande nootjes, een likje honing en fijnmazige zuren.
Nederige vin de France die zich als grote chardonnay gedraagt.
Ook dit nieuwe oogstjaar overtuigt weer.
De importeur doet er overigens een puntgaaf spijsadvies bij: klassieke tong à la meunière met een crème van aardappel en gestoofde venkel. Alsof er een engeltje enzovoort…