Met bijgeleverd een indrukwekkend nauwkeurig fiche technique, waarin de hele wording van druif tot deze wijn minitieus wordt beschreven, de hoeveelheid alcohol, zuren, sulfiet, suiker en wat niet al van de wijn tot op de milligram nauwkeurig, maar ook al lezen we nog eens over: de druivensoorten worden niet genoemd.
Blijkbaar omdat ze het zelf ook niet weten: 'van een meer dan 70 jaar oude wijngaard met een beplanting van diverse druivensoorten, die zo het ouderwetse Dourokarakter geven'.
Vroeger plantte men niet keurig een bepaalde druivensoort in een wijngaard. Er groeide van alles wat. Terwijl wijnmakers nu diverse druiven assembleren tot een wijn, deed vroeger Moeder Natuur dat: de druivenmix in de wijngaard was de assemblage van de wijn.
Fraai rijp fruit, vol en zacht, gerijpt op barriques. Een romig rijke wijn. Die een heel eigen, ander karakter krijgt doordat er daarnaast ook die typisch Portugese pittige mix van kruiden- en specerijengeuren is, van iets stoers, aards, zonnigs.