Famille Perrin

Ours Blanc 2023
Geproefd op 22 juli 2024

De familie Perrin, wereldberoemd door hun fameuze châteauneuf Beaucastel, maakt gelukkig meer wijnen dan die ene zeldzame kostbare beroemdheid.

Voorname, die duidelijk familie zijn van die vermaarde Beaucastel, maar ook andere. Heel frivole zelfs, die hip naar een dier heten.

Frivool en modieus van verpakking, maar gelukkig klassiek van inhoud. Een uitgekiende mix, assemblage, van inheemse druivensoorten die elkaar aanvullen en optillen tot hoger sferen. Dus duidelijk geen modieus niemendalletje: slechts de beste wijnmakers, met veel ervaring, kunnen in het warme Zuid-Frankrijk zulk verfijnd wit maken.

Het gevaar bestaat dat de warmte voor overrijpe druiven zorgt, voor logge, alcoholische wijnen met aangebrande, sufgekookte smaken.

Niet hier: heel zonnig Zuid-Frankrijk ruik je, met tussen het fruit en de kruiden en de zon koele accentjes van venkel en anijs.

En dat alles voor een Hemaprijsje.

wine-score-star
Wit
- Luberon - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Hema € 7.99
wine-score-star
Wit
- Luberon - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Hema € 7.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.