Bodega y Viñedos Bernabeleva

Navaherreros 2022
Geproefd op 28 augustus 2024

Niks mis met chardonnay, maar bij wat minder bekende druiven gaat ons hart toch sneller kloppen. Niet altijd terecht: veel onbekende druiven zijn terecht onbekend. Maar de Spaans-Franse macabeu die ook macabeo heet niet. Vol gul fruit, lekker wat weerbarstigs in de smaak, kan het goed vinden met eikenhout.

En hier is hij in gezelschap van een druif waarnaast hij een wonder van bekendheid is. Druivenfamilie albillo wordt al genoemd in 15e eeuw. Er zijn verschillende albillo’s, in diverse Spaanse regio's, ieder met hun eigen achternaam, maar ze zijn nauw verwant. Hier hebben we van doen met de albillo real - die om het niet te makkelijk te maken her en der onder verschillende namen te vinden is.

Albillo geeft hier fraai fruit, waaronder een fijn rins spoortje citrus, geeft een vrolijke bittertje, een zonnige landelijk karakter met pit, beet en diepte. En ook albillo doet het goed na een verblijf in eikenhout: het hout overheerst 'm niet, geeft 'm juist wat extra nadruk, extra diepte. 

Zo krijg je wijn die zowel vrolijk en opgewekt fruitig is als degelijke diepte en een zachte gulle smaak heeft.

wine-score-star
Wit
- Vinos de Madrid - Spanje
Te koop bij Prijs
De Bruijn in Wijnen € 14.70
wine-score-star
Wit
- Vinos de Madrid - Spanje
Te koop bij Prijs
De Bruijn in Wijnen € 14.70
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.