Bodegas Cinco Leguas

La Maldición 2022
Geproefd op 28 augustus 2024

Nooit te oud om te leren, want druif malvar, daar hadden we nou nog nooit van gehoord. Toch wel, blijkt bij nader onderzoek: malvar is een schuilnaam van lairén. En die kennen we wel. Zuid-Spaans voor airén, dacht men lang, maar nee, het is een heel andere eenvoudige witte Andalusische druif.

En z'n wijn is ook eenvoudig. Je kunt je goed voorstellen dat ze dit eeuwenlang - malvar/lairén wordt al genoemd in 1470 -  in de plaatselijke kroegjes dronken om de slokdarm wat op te schuren.

Deze echter is in handen gekomen van de wijnmaker die ook de wijnen maakt van Bernabeleva, zie aldaar. En dan krijg je landelijk oerwit vol plezier en spannende verrassingen. Wit in de categorie Lekker Anders. Ouderwetse appels proeven we, met hun stoere, aardse smaken, nootachtige bitters, frisse zuren, en dat alles voor ons genoegen verpakt in een volle, comfortabele, gulsmakende structuur.

wine-score-star
Wit
- Vinos de Madrid - Spanje
Producent: Bodegas Cinco Leguas malvar >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Bruijn in Wijnen € 10.75
wine-score-star
Wit
- Vinos de Madrid - Spanje
Producent: Bodegas Cinco Leguas
malvar >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Bruijn in Wijnen € 10.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.