Celler Pascona

Cor de Granit 2022
Geproefd op 28 augustus 2024

Geheimtip van witte garnatxa oftewel garnacha, de Spaanse druif die elders door het leven gaat onder de naam grenache. De rode versie geeft een oceaan aan Zuid-Frans en Spaans rood vol gulle smaken, z'n witte familielid is net zo gul en fruitig en plezant maar stukken onbekender.

Deze komt van granietgrond, vandaar z'n naam, en is nadat hij wijn is geworden een half jaartje zorgvuldig opgevoed op Frans eikenhout.

Rijk en gul van structuur als chardonnay, maar dan met de zonnige kruidige geuren van garnacha. Mondvullend, maar bescheiden van alcohol en fraai doorweven met heldere zuren, dus verre van log of zwaar. Het geheel verfraaid met wat sjiek smakend eikenhout, dat ondersteunt maar niet overheerst.

Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws: er zijn maar 1000 flessen van gemaakt. Wij hebben er eentje geproefd, en de producent en de importeur ongetwijfeld ook, en wie weet wie nog meer...

wine-score-star
Wit
- Montsant - Spanje
Producent: Celler Pascona garnatxa blanca >
12%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Bruijn in Wijnen € 15.50
wine-score-star
Wit
- Montsant - Spanje
Producent: Celler Pascona
garnatxa blanca >
12%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Bruijn in Wijnen € 15.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.