Oddero

Derthona 2021
Geproefd op 28 augustus 2024

Over de aloude wijnfamilie Oddero leest u meer bij hun basisbarolo. Maar ze maken meer dan barolo. Zoals deze zeldzame 'witte barolo', zoals hij ter plekke heet.

Derthona is de Latijnse naam van Tortona, de geboorteplaats van druif timorasso, een druif die al genoemd wordt in 1209 en waarvan de druivenencyclopedie Wine Grapes meldt: 'zeldzaam, verdient meer aandacht'.

Timorasso had vroeger veel aandacht, werd altijd hoog geprezen, maar na de druifluisplaag herplantte men liever met de veel productiever cortese.

Soms wordt timorasso geassembleerd met andere druiven, maar zoals Wine Grapes, anders zo nuchter en objectief, terecht zegt: dat is zonde. Rijk, breed en diepgaand als de sjiekste chardonnay, vol rijp fruit, maar dan met en volstrekt andere, heel eigen waaier aan geuren en smaken. Bloesem, kruiden, fris wat citrus, een vleug grapefruitbitter, een voorzichtige zweem honing. Fraaie zuren zorgen voor helderheid en frisheid onder al die weelde. Prachtwijn.

wine-score-star
Wit
- Colli Tortonesi - Italië
Producent: Oddero timorasso >
13%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Bruijn in Wijnen € 27.95
wine-score-star
Wit
- Colli Tortonesi - Italië
Producent: Oddero
timorasso >
13%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Bruijn in Wijnen € 27.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.