Los Vascos-Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Carmenère Grande Reserve - De Grote Hamersma

Los Vascos-Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Carmenère Grande Reserve 2018
Geproefd op 1 januari 2020

Los Vascos. Klinkt natuurlijk een beetje als de huiswijn van een grillrestaurant. Veel deftiger is het natuurlijk om te zeggen dat er een echte Rothschild op tafel komt, Lafite nog wel. Maar waar de bordeauxversie een paar honderd euro per fles verlangt, blijft deze daar ruim onder. En dat terwijl er toch ook echt gebruik is gemaakt van carmenère, een van de officiële bordeauxdruiven. Los Vascos, een van de oudste wijndomeinen van Chili, en weet zich de afgelopen dertig jaar gemanaged door de Barons de Rothschild, pleisterplaats Pauillac.

Gelukkig gaat dat niet ten koste van de authenticiteit van carmenère, die zich zo'n beetje heeft geprofileerd als de nationale druif van Chili. Laat zich er zo uitpikken bij blindproeverijen, zo eigen is ie. Koele bramen, kersenlikeur, condenspruimen, doppio espresso, Callebaut-chocolade uit de ijskast, smokey almonds. Erg veel wijn voor dit geld. Levert gewoonlijk een Ster op. Nu ook. Ondanks dat gepronk met dat de Rothschild. Heeft ie helemaal niet nodig. 

wine-score-star
Rood
- Colchagua Valley - Colchagua Valley
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 14.82
De Monnik Dranken € 15.75
wine-score-star
Rood
- Colchagua Valley - Colchagua Valley
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 14.82
De Monnik Dranken € 15.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.