Garzón Tannat Reserva - De Grote Hamersma

Garzón

Tannat Reserva 2018
Geproefd op 29 augustus 2020

De 2015 van Bodega Garzón trof ik aan in de top-100 die het Amerikaanse wijnblad Wine Spectator aan het eind van het jaar altijd publiceert. Op plek nummer 42 wordt deze bezongen als zijnde afkomstig van een bodega die in het bezit is van een Argentijnse olie- en gasmiljardair met een wijnhobby. Binnen acht jaar heeft deze Alejandro Bulgheroni een klein wijnimperium opgebouwd met domeinen in Toscane, Bordeaux, Australië, Napa en Zuid-Amerika, waaronder Garzón. Daarvoor heeft hij de Toscaanse oenoloog Alberto Antonini aangetrokken en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Hij maakte de eerste Uruguese wijn die tot een outstanding score in Wine Spectator wist te komen. 

De 2016 die ik later proefde viel ook al niet tegen: 9 en een Ster in de 2019 editie van DGH. Thans een nieuwe Uruguees waar je U tegen zegt. Tannat hoe het ook kan. In Madiran, thuishaven van deze druif, kunnen ze er in sommige gevallen wat van deze leren. Kersenlikeur, bramen uit de schaduw, spoortje kersenlikeur, gedroogde pruim, zachtdroppig, rijpe tannines, zoetig en toch stoer. Herenboers, kordaat en krachtig.

wine-score-star
Rood
- Maldonado - Uruguay
Producent: Garzón tannat >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 16.99
wine-score-star
Rood
- Maldonado - Uruguay
Producent: Garzón
tannat >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 16.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.